Skuespillerinden Karen Black død af sjælden kræftsygdom

Det var Blacks mand Stephen Eckelberry, som offentliggjorde den triste nyhed: »Det er med stor sorg, jeg må fortælle, at min kone og bedste ven Karen Black døde for nogle få minutter siden«, skrev han på sin Facebook-profil.

Black fik i november 2010 konstateret et såkaldt carcinom i ampulla Vateri, der rammer galdegangen og hun måtte have en trediedel af sin bugspytkirtel fjernet.

Sidste år stod skuespillerinden frem med sin kamp for livet og i marts indledte hun og gemalen en indsamling på hjemmesiden Kickstarter.com, hvor parret håbede at skaffe penge nok til skuespillerindens fortsatte behandling.

I løbet af sin godt 50 år lange karriere nåede Black at medvirke i over 100 film, men er nok bedst kendt for rollen som Rayette Dipesto i Bob Rafelsons drama »Five Easy Pieces« fra 1970. Denne præstation indbragte skuespillerinden en Oscar-nominering og hun blev desuden belønnet med en Golden Globe for figuren.

Black modtog også en Golden Globe i 1975 for sin præstation i Jack Claytons filmatisering af »Den store Gatsby«, ligesom hun året efter blev nomineret for sin medvirken i John Schlesingers thrillerdrama »Katastrofenatten«.

På skuespillerindens CV ses også film som »Easy Rider«, »Airport 75«, »Nashville«, »James Dean længe leve« og »Hollywood Dreams«. Dertil kommer gæstemedvirken i TV-serier, der spænder fra »Hun så et mord« til »Miamipatruljen«.

Black giftede sig fire gange. De første tre ægteskaber endte i skilsmisse, hvorimod hun nåede at fejre sølvbryllup med Eckelberry, som hun adopterede en datter med. Desuden fik skuespillerinden en søn i ægteskabet med forfatteren L.M. »Kit« Carson.

Dagens Gossip