Skuffede arbejdsgivere håber på gode EU-aftaler efter nej

Skrevet af admin

03/12/2015

Mest læste i dag

Et dansk nej til at omdanne EU-retsforbeholdet til en tilvalgsordning er dårligt nyt for danske virksomheder, lyder det fra erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv og Dansk Industri, som begge i løbet af valgkampen har anbefalet vælgerne at stemme ja.

Derfor lyder opfordringen fra arbejdsgiverne nu, at regeringen må sætte alt ind på at få forhandlet nogle gode løsninger hjem for Danmark i EU.

- Vi håber selvfølgelig, at regeringen vil bidrage til at få forhandlet nogle rigtig gode aftaler hjem for 14 af de 22 retsakter, som har direkte betydning for erhvervslivet, siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv, til Ritzau.

- For festen er jo ikke slut nu. Danske virksomheder har jo stadig brug for smidig gældsinddrivelse, og at konkurser behandles ens i Europa, tilføjer han.

Samme melding lyder fra Karsten Dybvad, Dansk Industris administrerende direktør.

- Vi har en klar forventning om, at politikerne på tværs af partier nu står sammen om at få de bedst mulige vilkår forhandlet hjem til Danmark.

- Det arbejde vil vi fra DI’s side selvfølgelig også yde vores bidrag til, således at danske virksomheder og Danmark stilles bedst muligt i Europa, siger Karsten Dybvad i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Erhvervs Jens Klarskov går danske virksomheder glip af fordele, fordi folkeafstemningen endte med et nej.

- Rigtig mange danske virksomheder vil ærgre sig gule og grønne over, at de ikke får de gode muligheder, som et ja kunne have givet, for eksempel når det handler om gældsinddrivelse i andre EU-lande.

- Men virksomheder har jo oplevet øretæver før og har rejst sig, siger han.

Jens Klarskov mener, at der er brug for generelt at få EU-spørgsmål højere op på den danske politiske dagsorden.

- Vi må fra erhvervslivets side blive bedre til at bringe Europa i spil, også når vi ikke lige står i en valgkamp, siger han.

/ritzau/