Skuffede Saxo-ryttere: Forkert kørt, Contador

I en og samme bevægelse stod Alberto Contador af cyklen i målområdet i Ans og gik ind i holdbussen. Cyklen måtte en anden tage sig af, han skulle bare ind i bussen uden at snakke med journalister.

Han så ikke tilfreds ud, og det havde han heller ingen grund til. Et mislykket angreb betød, at han missede finalen i Liege-Bastogne-Liege, og den spanske etapeløbskonge endte på en skuffende 57. plads over to minutter efter vinderen Dan Martin fra Team Garmin-Sharp.

Contador var ikke ene om at være skuffet. Chris Anker Sørensen og Nicki Sørensen mente efterfølgende, at deres holdkaptajn vurderede forkert, da han angreb på den tredjesidste stigning Côte de Colonster med 17 kilometer til mål.

- Vores stærkeste mand i dag var Alberto Contador, men efter min mening spiller han kortene forkert ud. Han kørte på den nye stigning Côte de Colonster, men han skulle have ventet til Côte de Saint-Nicolas (sidste stigning, red). Hvis han havde gjort det, så tror jeg, vi havde haft Contador i top 10, sagde Nicki Sørensen, som endte med at blive holdets bedste rytter på 16. pladsen.

Chris Anker Sørensen gjorde løbet hårdt allerede med 80 kilometer tilbage, da han satte sig i spidsen af feltet. Han var heller ikke tilfreds, da han evaluerede på parkeringspladsen ved siden af målstregen i Ans.

- Alberto prøver lidt for tidligt, og Nicki havde ikke spurten. Jeg skulle måske have meldt ud, at jeg havde gode ben. Det må jeg lære til næste gang, sagde han.

Nicki Sørensen har med sine 37 år en vis erfaring i at læse et cykelløb. Sejrsvante Alberto Contador er ikke uden taktiske evner, men Sørensen havde alligevel forsøgt at give Contador råd til, hvordan han skulle køre afslutningen af etapen, så han stod med sejrschancer.

- Vi aftalte før løbet, at vi ville snakke om det undervejs, og jeg foreslog, at han skulle vente, fordi han sagde, at han havde gode ben. Løbet var meget kontrolleret på Côte de Colonster, så i sådan en situation tror jeg, det er bedre at vente, forklarede løbets ældste rytter.

Contador kom ikke ud til pressen, og stemningen var da også skuffet inde bussen, fortalte Nicki Sørensen. Contador er en vindertype, og det var forklaringen på hans tidlige og offensive angreb.

- Han sagde, at han kører ikke efter at komme i top 10. Han kører efter at vinde, sagde Nicki Sørensen.

Team Saxo-Tinkoff vandt i sidste uge Amstel Gold Race, da Roman Kreuziger overraskede og vandt forårsklassikeren. Sådan en sejr gør hele forårssæsonen til en succes, selvom holdet derudover ikke har imponeret.

- Jeg synes godt, vi kan tillade os at være tilfredse. Vi vinder en af de tre Ardenner-klassikere - det er der ikke ret mange hold, der kan prale af. Jeg har også fået mere selvtillid oven på denne uge, for jeg har været rigtig godt kørende. Jeg håber, jeg kan komme mig rigtig godt til på tirsdag til Romandiet Rundt, sagde Chris Anker Sørensen.

 

 

 

Dagens Gossip