Skuffet 77-årig taber både højesteretssag og hjemmehjælp

Svend Erik Hansen på 77 år er skuffet.

For Køge Kommune har netop fået Højesterets ord for, at det var i orden at fratage ham hjemmehjælpen.

- Jeg er skuffet over dommen, må jeg indrømme. Den burde være faldet ud til hjemmehjælpsmodtagernes fordel, siger Svend Erik Hansen:

- Samtlige hjemmehjælpsmodtagere i Danmark har tabt. Nu kan kommunen bruge alle mulige krumspring under påskud af at skulle spare.

I januar 2010 fik han frataget den hjemmehjælp, som kommunen ellers havde tildelt ham året før. Kommunen kaldte det sparehensyn.

Svend Erik Hansen, der livet igennem har arbejdet som brolægger, har i dag fået to nye hofter, et nyt knæ, har fået konstateret flere former for kræft, og han har dårlig balance efter en blodprop i hjernen.

De forhold bevirkede, at han i 2009 fik bevilget en time og 15 minutters rengøringshjælp hver anden uge. Den hjælp blev året efter taget fra ham, fordi en visitator mente, at han var rask nok.

- Så blev jeg gal. Det er ikke en måde at behandle ældre mennesker på, forklarer Svend Erik Hansen:

- Det er nedværdigende overfor en ældre person at sige, at de ikke fejler noget og selv kan ordne rengøring og tøjvask og alt muligt.

Derfor valgte han sammen med 87-årige Minna Jørgensen at sagsøge Køge på vegne af kommunens ældre borgere.

Og nu har både Østre Landsret og Højesteret altså vurderet, at det er i overensstemmelse med Serviceloven at reducere borgeres hjemmehjælp efter nye, individuelle vurderinger af borgernes behov.

- I princippet betyder det ikke noget for mig - andet end at jeg får tilfredsstillelse for det, som jeg har startet, nemlig at rode op i det. Men at jeg ikke har fået medhold, er der ikke noget at gøre ved, siger Svend Erik Hansen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip