Skuffet målmand: Som at blive ramt af et tog

Det danske kvindelandshold i håndbold kommer ikke med til OL i Brasilien til sommer. Det står fast, efter Danmark lørdag tabte til Montenegro og er uden point efter de to første OL-kvalifikationskampe.

Skuffelsen var ikke til at tage fejl af blandt spillerne, og målmand Rikke Poulsen brugte efter lørdagens kamp en halv time i omklædningsrummet på at bearbejde chokket.

- Det er lidt som at blive ramt af et tog, og du havde ikke lige set det komme, siger hun.

- Jeg havde fokuseret meget på at forberede mig til denne her kamp, så det er egentlig først nu, at det rigtigt går op for mig, at vi ikke kommer med til OL. Det er en stor skuffelse, og jeg er rigtig ked af det.

Hun tror dog på, at landsholdet har en lys fremtid.

- Vi har rigtig mange unge spillere i kulissen, som også går ind og tager ansvar og kører på. Det ser spændende ud for fremtiden. Det var fedt at se, at de unge spillere som for eksempel Mette Tranborg går ind og spiller rutineret, siger hun.

- Og så skal man huske på, at vi jo var rigtig tæt på at spille os i semifinalen under VM i december. Det var kun et mål, der gjorde forskellen. Vi er ikke så langt fra. Men der er ikke langt fra succes til fiasko i denne her sport.

Og fiasko blev det til i denne omgang. OL i Brasilien er aflyst for de danske håndboldkvinder. I stedet skal der fokuseres andre steder, mener Rikke Poulsen.

- Vi må tage nogle medaljer i december måned til EM. Jeg ved godt, at hr. og fru Danmark ikke tror på det lige nu, men det kan vi godt med det her hold, siger hun.

Søndag aften skal Danmark møde Uruguay i den sidste OL-kvalifikationskamp. En kamp, der dog bliver uden betydning, da det står fast efter de to første kampe, at hverken Danmark eller Uruguay kommer med til OL.

/ritzau/

Dagens Gossip