Skuffet René Holten ærgrer sig over klodset franskmand

Skrevet af admin

16/06/2015

Dagens topnyheder

Det lykkedes ikke for den danske kajakroer René Holten Poulsen at vinde sin anden medalje ved European Games i Baku.

På tirsdagens 5000 meter lå han ellers i spidsen en overgang, men udgik midtvejs.

- Jeg prøvede at gå efter at vinde i dag og lagde mig frem fra start af for at skrue tempoet i vejret og styre slagets gang.

- Normalt er jeg glad for bare at få en medalje på 5000 meter, for det er absolut ikke min favoritdistance, selv om jeg har gode resultater på 5000 meter.

- Men efter bronzen på 1000 meter i går besluttede jeg mig for at gå efter guldet. Nogle gange satser man, og det virker, og andre gange går det ikke efter planen, siger René Holten Poulsen i en pressemeddelelse.

Efter at have ført løbet lod han sig falde lidt tilbage for at få vejret igen, men blev her generet af den senere franske bronzevinder Cyrille Carré.

- Det sker lige efter, at Max Hoff (den tyske guldvinder, red.) har sat et hårdt ryk ind, og hvor alle er på grænsen, og jeg kunne ikke svare igen med al den ophobede laktat i kroppen.

- Det var min egen fejl, at jeg lagde mig tilbage i smørhullet og bliver trukket med i Carrés klodsede manøvre, siger René Holten Poulsen.

Han må dermed nøjes med en bronzemedalje ved historiens første European Games, og allerede nu kigger han fremad.

- Det ville have været fedt at vinde to medaljer her i Baku, men sådan er det, jeg kan desværre ikke vinde medalje i alle mine løb, selvom jeg forsøger. VM om to måneder er årets vigtigste konkurrence.

/ritzau/