Skuffet socialrådgiverformand til regeringen: Tænk jer nu om

Regeringens kommende integrationsydelse vil have meget begrænset effekt på jobmarkedet, men til gengæld sende en hel masse ud i fattigdom.

Sådan lyder budskabet fra Majbrit Berlau, formand i Dansk Socialrådgiverforening.

Udmeldingen kommer, efter at Berlingske lørdag kunne præsentere tal fra regeringen, der viser, at det vurderes, at kun 283 flere kommer i job i 2016 som følge af ydelsen.

- Det beviser bare, hvad vi har sagt hele tiden. Det handler ikke om, at folk ikke er parate til at tage job. Integrationsydelsen vil overhovedet ikke have en jobeffekt, siger Majbrit Berlau til Ritzau.

- Den primære effekt er øget fattigdom og sociale og sundhedsmæssige konsekvenser for både den enkelte og for samfundet som helhed. Basalt set er den her ydelse en virkelig dårlig idé.

Hun er skuffet over, at regeringen ikke stopper op og overvejer, om integrationsydelsen er den rigtige vej frem.

- Jeg efterlyser meget kraftigt en politisk refleksion, når vi nu står med klare beviser for, at den her ydelse ikke har den ønskede jobeffekt. Jeg savner, at politikerne overvejer, om det er okay at fastholde det her rigide ønske om en lavere ydelse, siger hun.

- Vi ved, at når man lever på så lave ydelser, så lever man fattigt. Det betyder, at de, der rammes af den nye integrationsydelse, skal prioritere mellem bolig, mad, medicin, transport og tøj.

Majbrit Berlau mener i stedet, at man bør overveje, hvilke andre tiltag, der kan have en bedre effekt i forhold til at få indvandrere ud på arbejdsmarkedet.

- Vi ved, at sprogkundskaber er afgørende. Og så er det i dag også enormt besværligt at få godkendt deres uddannelsesniveau, siger hun.

- Regeringen er også nødt til at sikre, at arbejdsgiverne bliver holdt ansvarlige for at skabe et mere åbent arbejdsmarked.

/ritzau/

Dagens Gossip