Sky-boss træt af lækket video og mistanke om Froome

Det er blevet til en stor historie i Tour de France, at der mandag aften blev lækket en video på YouTube, hvor Sky-kaptajnen Chris Froome i 2013 klatrer op af Mont Ventoux.

Videoen er efterfølgende blevet fjernet, men nåede at vise Froomes personlige data, mens han cyklede.

Froomes fysiske data er tilsyneladende blevet hacket og afslørede, at britens puls ikke steg i takt med de mange watt, der blev trådt, mens rivalen Nairo Quintana blev sat.

Skys manager David Brailsford blev inden tirsdagens etape i Pyrenæerne konfronteret og bedt om en kommentar angående Froome-videoen fra Touren i 2013.

- Min reaktion er, at jeg ser frem til tirsdagens etape. Vi er her for at snakke om cykling, og jeg ser frem til den første bjergetape.

- Lige nu tænker jeg kun på løbet, og det er det eneste, jeg vil tænke på. Du kan spørge mig 20 gange, men vi er her for at køre cykelløb. Intet kan fjerne mit fokus fra det, siger Brailsford.

Han afviser at svare på den dopingmistanke, som videoen formentlig vil rejse omkring Froome.

- Det er den første store spændende bjergetape i Tour de France. Vi har trænet i lang tid for dette, og det er en stor dag for os. Vi vil ikke tillade, at noget andet distraherer os, siger Brailsford.

I tirsdagens udgave af den engelske avis The Telegraph er Brailsford lidt mere meddelsom om sagen.

- Det er en del af spillet, ikke? Hvis han gør det godt på tirsdagens etape og i resten af Touren, vil man spørge: Hvordan ved du, han ikke er dopet?

- Vi har tænkt over, hvordan vil kan overbevise skeptikerne, men så kommer vi igen til at diskutere farten på stigningerne, fysiologi, kraft-data og så videre.

- Men faktisk har vi gjort noget ved det. Vi tror, at der er nogen, der har hacket vores træningsdata og fået fat i Chris' filer, så vi har sat juridiske folk på sagen, siger Brailsford.

/ritzau/

Dagens Gossip