Sky-colombianer vandt i ny Wiggins-skuffelse

I Friuli-regionen i det nordøstlige Italien var colombianeren Rigoberto Urán slet ikke til at slå for hverken holdkammeraten Bradley Wiggins (Team Sky), Vincenzo Nibali (Astana) eller Riis-rytteren Rafal Majka, der kørte en flot etape.

Rigoberto Urán færdiggjorde de 167 modbydelige kilometer fra Cordonos til Altopiano del Montasio på 4 timer, 37 minutter 42 sekunder. Han snupper sin første etapesejr i løbet, som han vandt ungdomskonkurrencen i sidste år, hvor han sluttede som en samlet nummer syv.

Efter ni etaper med holdtidskørsel, enkelstart, drilske stigninger og sprinterafslutninger markerede 10. etape starten på to hårde uger med masser af bjergsyre i benene for feltet i årets første Grand Tour.Etapen blev endnu en skuffelse for Bradley Wiggins, der så slidt ud på den barske stigning op mod målstregen på Plateau Montasio og mistede kontakten til klassementskonkurrenterne.

Sidste års Tour de France-vinder tabte 46 sekunder til Vincenzo Nibali i den lyserøde trøje, og en sejr i løbet ser nu svært ud for Wiggins, der mister tid stort set hver dag, han sætter sig på cyklen i det italienske landskab. Han har nu to minutter og fem sekunder op til Nibali.Med Rigoberto Uráns sejr må Team Sky nu beslutte, om man ønsker at satse på Bradley Wiggins eller den 26-årige colombianer i resten af Giro d'Italia.

Vincenzo Nibali ser i modsætning til Wiggins ud til at være i storform. Han har i år allerede vundet Tirreno-Adriatico og Giro del Trentino i år, og han ligner stadig favoritten til at vinde karrierens anden Grand Tour-titel.

Rafal Majka (Saxo Bank-Tinkoff) er samlet 10'er i løbet 4.21 efter Nibali. Cadel Evans (BMC) er 41 sekunder efter italieneren på andenpladsen. 

Dagens Gossip