Skybrud giver vandskader: Undgå at komme i klemme hos forsikringen

Pas på kældre og udhuse. Store mængder regnvand rammer Danmark onsdag aften, og det betyder øget risiko for vandskader. Særligt i den vestlige del af landet, hvor der er varslet skybrud. Og er du ikke sikret ordentligt mod gedigene regnskyl, så risikrer du at få en lang næse og 0 kroner i erstatning fra forsikringen.

Det forklarer forsikringskonsulent, Riccardo Krogh.

- Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvordan man er sikret mod vandskader. Så det skal man selvfølgelig undersøge som det første, siger han til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Men det helt centrale er, hvor meget vand, der er faldet. Forsikringsselskaberne skelner mellem kraftig regn og skybrud. Og hvis man har fået en vandskade ved kraftig regn, så betyder det som udgangspunkt ingen erstatning. Det problem er man ude over, hvis man tegner en udvidet vandskadedækning, fortsætter han.

Tjek selv efter

Men selv om, man har tegnet forsikringer til op over begge ører, så er det ikke sikkert, det rækker.

- Man skal tage sine forholdsregler. Kontrollér kælderen. Er der ting, der kan hæves, så hæv dem. Kig efter, om vinduet er åbent eller utæt. Tjek også afløb, nedløbsrør og tagrender. Hvis de er stoppede, kan der løbe vand ind, siger Riccardo Krogh.

- Hvis der kommer en taksator ud og påviser, at vandskaden er sket på grund af misvedligeholdelse eller en menneskelig fejl, så får man ikke erstatning.

LÆS OGSÅ: Skybrud på vej - Her rammer det

Vær på forkant

Riccardo Krogh er sikker på, at mange vandskader kunne undgås, hvis danskerne var på forkant med vejrsituationen.

- Det er en rigtig god ting at holde øje med DMI. Der er også en side, der hedder forsikringsvejr.dk. Man kan også downloade app'en VejrAlarm. Her kan man både holde øje med vejret og få gode råd til, hvordan man kan sikre sig, og hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude, siger han.

Et skybrud er karakteriseret ved, at der falder 15 millimeter regn på 30 minutter.

Ifølge TV 2 Vejrets prognoser, så vil regnen ramme i tidsrummet mellem 17 og 22 i dag.

Dagens Gossip