Skybrud på Vestsjælland

Mellem Kalundborg og Slagelse faldt der ved en privat vejrstation ved Høng hele 15 mm regn på blot 20 minutter, hvilket er et regulært skybrud. Og andre steder på Vestsjælland gik det voldsomt for sig.

»Ved Jyderup har der været et kraftigt skybrud på omkring 30,5 mm regn på en halv time mellem klokken fem og halv seks,« siger vagtchef ved DMI Jørn Thomsen til BT.

Det svarer til godt én millimeter regn per minut i 30 minutter, hvilket er det dobbelte af skybrudskriteriet i Danmark.

Det værste regnvejr omkring Vestsjælland skulle være overstået, men andre steder i landet kan forvente et kraftigt regnvejr i løbet af torsdagen.

DMI har udsendt et varsel om risiko for skybrud på Bornholm torsdag.

»Et lavtryk med regn og tordenbyger over Polen, bevæger sig mod nordøst i retning af Østersøen omkring Bornholm. Det giver risiko for at regn og torden rammer Bornholm. Det kan ske i løbet af morgen og formiddagstimerne, med mere end 15mm regn på 30 min, siger Jørn Thomsen, der dog pointerer, at det ikke er sikkert, der kommer skybrud over Bornholm.

Selv om du ikke bor på Bornholm, skal du ikke pakke regnjakken for langt væk.

Torsdagens vejrudsigt i hele landet ser ikke for lys ud for dem, der godt kan lide tørvejr.

- I den øvrige del af landet - især øst for Storebælt, kan der også forekomme relativt kraftige byger, hvor der kan falde fem til 15 mm,« siger Jørn Thomsen til BT.

Dagens Gossip