Skybrudsplaner ændrer hovedstadens udseende radikalt

Udover at planerne gør det lettere at lede nedbøren væk, ændrer de også byens udseende radikalt.

For eksempel bliver det foreslået, at sænke vandstanden i Sankt Jørgens Sø, så den bliver i stand til at modtage større regnmængder, og som følge deraf lave søen til en strandpark, når vandoverfladen bliver lavere.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), siger til Politiken, at det haster med at sikre byen mod skybrud, og at han er klar over, at ændringerne kan komme til at genere den kørende trafik.

»Vi skal også finde balancerede løsninger. København skal være en spændende by at leve i, samtidig med at trafikken fungerer, så man kan komme rundt,« siger han og understreger, at nogle steder skal de grønne, åbne løsninger prioriteres, mens »andre steder er vi nødt til at bevare p-pladser og sikre, at bilerne kan komme frem«.

De nye skybrudsplaner, der over de næste 20 år vil koste op mod 3,8 milliarder kroner at gennemføre, kommer fra Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF). Finansieringen skal ske ved at hæve københavnernes vandregning med mellem 50 og 75 kroner om måneden.

Dagens Gossip