Skybrudsrisiko er drevet over på Sjælland

Nordsjælland oplevede voldsomme byger, mens københavnerne gik stort set fri for det våde vejr tirsdag eftermiddag.

I løbet af tirsdag aften kan det blive de øvrige jyders tur til vand fra oven. Men fra DMI lyder det, at det bliver en kort fornøjelse, for bygerne bevæger sig hurtigt, og de er derfor ude over den danske vestkyst i løbet af bare få timer.

De store mængder af regn kommer fra det sydlige Sverige, men meteorologerne har endnu ikke slået fast, om det bliver til skybrud, som er defineret ved, at der falder mindst 15 millimeter regn på en halv time, eller om det blot fortsætter i tordenbyger.

Med skybrud er der også risiko for, at lavtliggende områder bliver oversvømmet, at kældre kan ende som soppebassin, og at der er nedsat sigtbarhed og meget vand på kørebanerne.

Bolius, Boligejernes Videncenter, anbefaler ved risiko for skybrud blandt andet, at man lukker ventilationshuller i ydervæggene, at man tjekker afløb og tagrender for blade og andet, der kan sætte en stopper for, at vandet løber frit, og at man husker at tømme kældergulvet og købe sandsække, som kan suge vand.

Kun bornholmerne har tirsdag oplevet en god forårsdag med meget sol, mens skyer og regn har spærret af for solstrålerne i de andre dele af landet i løbet af tirsdagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip