Skydegal amerikaner var bevæbnet til tænderne

Ifølge politichefen i Santa Monica, Jacqueline Seabrooks, står det dog klart, at manden havde studeret på Santa Monica College, hvor skuddramaet endte, og at han var få dage fra at fylde 24 år.

Hun fortæller desuden i et interview med Reuters, at en stor gruppe studerende formentlig kun overlevede, da det lykkedes dem at gemme sig i et lille rum i biblioteket på Santa Monica College, hvor de havde blokeret døren med flere tunge genstande. Manden gav dog ikke op og affyrede flere skud mod dem gennem væggen - uden at ramme.

Blandt de fire ofre er en mandlig ansat på uddannelsesstedet, der blev skudt i et køretøj på skolens parkeringsplads, samt en kvinde, der blev ramt af skud uden for biblioteket.

Efter at have slået to personer ihjel satte manden ild til et hus, der menes at have tilhørt hans far og bror, hvorefter han kaprede en kvindes bil og beordrede hende til at køre rundt i gaderne. Herfra skød han mod flere fodgængere med et halvautomatisk våben og en pistol, oplyser politiet i Santa Monica, som tilføjer, at det kvindelige gidsel i bilen, der blev truet på livet, slap uskadt.

Det var der flere andre, der ikke gjorde. En kvinde, der sad på passagersædet i firehjulstrækker, blev hårdt såret, og hun er ifølge politichefen stadig i livsfare. Fire andre blev lettere såret, da manden tømte sine magasiner i bilen. Ifølge Jacqueline Seabrooks havde han 1.300 patroner med sig på sit drabstogt.

USAs præsident, Barack Obama, satte tidligere på året alt ind på at ændre landets liberale våbenlov efter skolemassakren i Newtown i december 2011, da 20 børn og seks voksne blev dræbt.

Planerne led dog et stort knæk i april, da Senatet afviste en lang række ændringsforslag.s

Dagens Gossip