Skydeglad gruppe genopfører Charlie Hebdo-massakren med paintball-pistoler

Skrevet af Kirstine Petersen

16/01/2015

Dagens topnyheder

En Texas-baseret gruppe af forkæmpere for at bære våben, ’The Truth About Guns’, har lavet en kopi af Paris-massakren på det franske satireblad Charlie Hebdo.

Formålet var at undersøge, om det ville hjælpe på antallet af dødsofre, hvis bare én blandt ofrene havde båret et våben.

To af gruppens trænede medlemmer forsøgte i en hal at simulere angrebet ved hjælp af en gruppe frivillige ’ofre'.

De frivillige ’ofre’ blev bedt om at sidde og vente på ubestemt tid, før ’angrebene’ fandt sted. De maskerede angribere var uddannet på niveau med Kouachi-brødrene, der er identificeret som terroristerne bag angrebet på det virkelige Charlie Hebdo.

Ud af 12 deltagende ’ofre’ for det falske angreb blev ni dræbt hurtigt. Kun en kvinde, der stak af fra sceneriet ’overlevede’ simuleringen.

I alt lykkedes det kun to af de frivillige ofre at dræbe en af de falske terrorister, før de selv blev dræbt.

Ingen af de frivillige ofre var dog i stand til at dræbe begge terrorister og derved stoppe angrebet.

Selv forklarer en af våbenforkæmperne bag videoen det lidt kiksede forsøg på at overbevise verden om, at skydevåben til civile er vejen frem – også i kampen mod terrorisme – forsøgets udfald, som jo minder meget om den ulykkelige hændelse i Paris, således:

- Vi havde sat ’ofrene’ i en umulig situation, ved at lade dem forsvare sig mod to svært bevæbnede og ekstremt vel-uddannede (i skydning red.) individer, siger Nick Leghorn, der medlem af gruppen, ifølge vice news.

- Faktum er, at en enkelt, bevæbnet forsvarer – selv med en smule træning – er i stand til at dræbe mindst en terrorist, mener han. 

Se eventuelt videoen fra gruppen, som lavede forsøget af flere omgange, her: