Skydeglade backer har givet VM-holdet en ny profil

For folk, der har fulgt håndboldkvinderne i de senere år, vil det formentlig være lidt af en overraskelse, at Danmarks to mest scorende spillere ved VM begge spiller venstre back.

Stine Jørgensen (28 mål) og Anne Mette Hansen (23) har givet holdet uvant skud- og gennembrudsstyrke på den vigtige position, men det er også et klart udtryk for landstræner Klavs Bruun Jørgensens måde at gribe tingene an på.

Hurtige kontraløb var tidligere Danmarks giftigste våben, men Bruun Jørgensen har erkendt, at hans forsvarstaktik gør det svært for fløjspillerne at nå hurtigt nok frem ad banen til, at der rigtigt kan komme bid i kontraangrebene.

I stedet har han haft tillid til, at hans hold har været stærkt nok til at finde løsninger i det etablerede angrebsspil. Og de løsninger skal primært komme fra de fire backer, Stine Jørgensen, Anne Mette Hansen, Line Jørgensen og Louise Burgaard.

- Der er meget af spillet, der er lagt op til, at det er backerne, der skal lægge det første tryk, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Højrefløjen Trine Østergaard har bemærket, at skytterne er blevet mere villige til at søge deres egne muligheder.

Selv om begge backer i højre side, Louise Burgaard og Line Jørgensen, har haft knæproblemer, er de kommet flot ind i turneringen.

- De er begyndt at gå meget mod mål, og vi har fået at vide, at man først skal se sin egen chance, inden man kan spille de andre gode, og det synes jeg, de har været rigtig gode til, siger Trine Østergaard.

Louise Burgaard peger på, at Danmark denne gang har spillet mod flere offensive forsvar, der gør det oplagt at udfordre mand mod mand i stedet for at forsøge at spille fløjene fri.

- Derudover er vi som typer vidt forskellige. Alle fire backer har forskellige kvaliteter, og det kan være svært at dæmme op for, siger Louise Burgaard.

Til gengæld har streg- og fløjspillet ikke stået så stærkt i billedet som tidligere, men det kommer, lover landstræneren.

- Det handler om, at når vi har lagt det første tryk, skal viderespillet blive bedre, og det føler jeg mig overbevist om, at det bliver. Det er helt klart, at vi skal have stregspillerne og fløjene bedre med, men det er en del af den proces, vi er i gang med, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip