Skyderi mod sort mand vækker harme: Betjent skød handicaphjælper med hænderne i luften

Et nyt kontroversielt politiskyderi mod en ubevæbnet sort mand i USA vækker forargelse i landet, og skudepisoden skal nu undersøges af det amerikanske justitsministerium.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En videooptagelse fra en mobiltelefon viser handicaphjælperen Charles Kinsey, der ligger på ryggen med hænderne over hovedet i North Miami, Florida.

Han forsøger at forklare to betjente, som sigter på ham med deres våben, at han blot prøver at berolige en autistisk mand, som er stukket af fra det bosted, hvor Kinsey arbejder.

- Det er kun en legetøjsbil, han har i hænderne, råber Charles Kinsey til betjentene med henvisning til den autistiske mand, der sidder ved siden af ham.

- Jeg er en adfærdsterapeut, der arbejder på et bosted, råber Kinsey, mens han opfordrer sin patient til at lægge sig ned og være stille.

Ifølge Charles Kinseys egen forklaring skyder en af betjentene ham alligevel i benet.

- Jeg spurgte ham: Sir, hvorfor skød du mig?

- Det ved jeg ikke, lød svaret fra betjenten ifølge Kinseys forklaring.

Politiet oplyser i en erklæring, at betjentene reagerede på et alarmopkald, der gik på, at en bevæbnet mand truede med at begå selvmord.

Betjenten, der affyrede skuddet, er blevet midlertidigt suspenderet, mens hændelsen bliver undersøgt af myndighederne.

På det seneste har der været demonstrationer over hele USA mod netop overdreven magtanvendelse fra politiet især mod sorte mænd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip