Hvis du skyller dit fjerkræ før tilberedning, så risikerer du at blive syg. Det viser et nyt studie fra Drexel University i USA, skriver Fox News.
Studiet er en del af et større forskningsprojekt, der er finansieret af den amerikanske fødevarestyrelse.
Ifølge undersøgelsen skyller langt størstedelen lørdagskyllingen, før den kommer i ovnen. Det sker for at komme af med fødevarebårne sygdomme som eksempelvis salmonella. Men i virkeligheden øger vask af råt fjerkræ risikoen for, at bakterier spredes rundt i køkkenet.
Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information
Det fortæller forskningsleder, Jennifer Quinlan.
- Det (at vaske fjerkræ red.) betyder ikke, at man slipper af med bakterier, og det dræber ikke bakterier. Der er dog en risiko for, at det vil sprøjte, forklarer hun i en video, universitetet har udgivet.
Ifølge Jennifer Quinlan er det ikke så mærkeligt, at mange ser det som en fast del af madlavningen at skylle fjerkræet. I mange madopskrifter er afskylning det første punkt. Men i stedet anbefaler hun, at man bruger sin energi på grundig rengøring af knive, spækbræt og andre overflader.
- Det, der i virkeligheden dræber bakterierne, er ordentlig tilberedning, forklarer hun.
Videoen er en del af en kampagne, der skal få amerikanerne til at stoppe med at skylle deres fjerkræ.
SE VIDEOEN HER: