Skyl ikke din kylling: Du risikerer at blive syg

Hvis du skyller dit fjerkræ før tilberedning, så risikerer du at blive syg. Det viser et nyt studie fra Drexel University i USA, skriver Fox News.

Studiet er en del af et større forskningsprojekt, der er finansieret af den amerikanske fødevarestyrelse.

Ifølge undersøgelsen skyller langt størstedelen lørdagskyllingen, før den kommer i ovnen. Det sker for at komme af med fødevarebårne sygdomme som eksempelvis salmonella. Men i virkeligheden øger vask af råt fjerkræ risikoen for, at bakterier spredes rundt i køkkenet.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Det fortæller forskningsleder, Jennifer Quinlan.

- Det (at vaske fjerkræ red.) betyder ikke, at man slipper af med bakterier, og det dræber ikke bakterier. Der er dog en risiko for, at det vil sprøjte, forklarer hun i en video, universitetet har udgivet.

Ifølge Jennifer Quinlan er det ikke så mærkeligt, at mange ser det som en fast del af madlavningen at skylle fjerkræet. I mange madopskrifter er afskylning det første punkt. Men i stedet anbefaler hun, at man bruger sin energi på grundig rengøring af knive, spækbræt og andre overflader.

- Det, der i virkeligheden dræber bakterierne, er ordentlig tilberedning, forklarer hun.

Videoen er en del af en kampagne, der skal få amerikanerne til at stoppe med at skylle deres fjerkræ.

SE VIDEOEN HER:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip