Skyldig: Ville sælge stjålne våben fra Antvorskov Kaserne

Tre medsammensvorne mænd på 30, 27 og 24 år er kendt skyldige ved Retten i Glostrup tirsdag i et salgsforsøg af 43 militære automatgeværer fra røveriet på Antvorskov Kaserne i 2009.

Anklager Ulrik Sjølin Pedersen fra Statsadvokaten København skal nu argumentere for, hvilken straf de tre mænd skal have. Senere skal de tre mænds forsvarer gøre det samme.

Men allerede nu siger den 30-åriges forsvarer Michael Juul Eriksen til Ritzau, at de helt sikkert vil anke dommen, når den falder.

Den 30-årige af mændene er allerede én gang idømt otte års fængsel for selve våbenkuppet mod kasernen i Slagelse, og han får nu også en straf for at planlægge salget fra sin celle.

Inden selve salget lykkedes det dog politiet at beslaglægge våbnene, som lå gemt på et loft i Brøndby. Da salget derfor aldrig blev fuldført, fremhæver forsvarerne, at det ikke er ulovligt at tænke strafbare handlinger.

Den 30-åriges forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, mener derfor ikke, at hans klient har gjort nok til, at det kan kaldes et forsøg på salg.

- Han (navn udeladt, red.) har udvist interesse for at sælge de våben, som var tilbage. Men er der lavet tilstrækkelige handlinger til, at der er lavet et strafbart forsøg? Det mener forsvaret ikke, sagde Michael Juul Eriksen tidligere i retten.

Anklageren har brugt rumaflytninger fra såkaldt "koordinerende møder" i besøgsrum i Vestre Fængsel og i Nyborg Statsfængsel som beviser mod de tre mænd. Samtidig har en politiagent haft kontakt til den 27-årige.

Det var i januar 2009, at maskerede mænd trængte ind på kasernen i Slagelse og slap væk med i alt 201 våben og våbendele. Egentlig skulle de mange våben have været brugt af danske soldater i Afghanistan, men nogle af dem havnede i rockerkredse.

Der forventes dom i sagen senere tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip