Skynd dig at sætte en ny kande over: Snart stiger prisen på kaffe

Kaffe har i mange år været danskernes foretrukne folkedrik, men hvad enten du foretrækker instantkaffe eller stempel-udgaven, så er må vi desværre brygge en omgang dårlige nyheder til dig.

For prisen på kaffe er nemlig på vej op i hele verden. Det er ikke tale om en voldsom stigning, men alligevel er det noget, der kan mærkes i vores kaffebudget over længere tid. Det skriver Berlingske Business.

Skulle kaffeproduktionen dog bliver sat yderligere tilbage, så frygter analytikere, at priserne risikerer at blive fordoblet.

Den kedelige nyhed skyldes et uheldigt kaffemix af klimaforandringer, spekulanter og colombianske lastbilchauffører der strejker.

Alene i år har det fået prisen på arabica-kaffe til at stige med 18 procent.

På klimaside er det blandt andet frost i Brasilien, der har presset priserne i vejret samtidig med, at en strejke blandt colombianske lastbilchauffører også har påvirket priserne.

Er man til Robusta-kaffe, som bruges til instantkaffe, er stigningen på hele 19 procent i år, hvilken kan tillægges svigtende produktion i Brasilien og Vietnam, mens Indonesien og Indien har oplevet slem tørke.

Det er endnu ikke til at forudse, hvor meget kaffeprisen vil stige for de danske forbrugere, men her på redaktionen skænker vi os i hvert fald lige en ekstra kop, mens tid er. Skål!
 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip