Slå dit ukrudt ihjel uden gift

Skrevet af Aller Media

07/08/2014

Mest læste i dag

Du har hakket og hakket og hakket, men du kan ikke få bugt med ukrudtet i haven, og du er snart meget tæt på at droppe al fornuft og kaste dig over en stærk omgang gift, der kan tage livet af selv det værste. Men vent lidt med det og afprøv i stedet disse metoder, som goodhousekeeping.com beskriver her.



Grav det op

Ja, det er meget tæt opad det, du allerede har prøvet med hakkejernet, men du er altså nødt til at give det endnu et forsøg. Sørg for at få hele roden med, og er de svære at få op, så vand området lidt og det hele vil glide nemmere. Stik en kniv eller lille skovl ned langs siden på roden og lad det løsne, før du tager godt fat og hiver op.



Har du lus i roserne? Se her hvordan du undgår det


Hæld kogende vand på

Du kan også hælde kogende vand over det ukrudt, som har invaderet din have. Her kan du også være endnu mere bæredygtig og bruge vand, du netop har kogt kartofler eller pasta i. 



Kvæl dem

De små lave ukrudtsbunker kan godt slås ned, hvis de frarøves lys. Det kan du gøre ved at samle gamle aviser, som du dækker bunden med. Du kan med fordel fylde muld ovenpå aviserne, som holder ukrudtet væk, og så kan det ikke ses.



Mums! Det er sæson for hindbær - få 10 lækre opskrifter her til mad med hindbær 


Sørg for modstand

Fysiske grænser, der dannes via højbede eller bede med en kant af træ, mursten eller andet der omkranser, er med til at holde ukrudt væk. Så vil du gerne have din planter i fred så prøv med anderledes former for bede og dæk så jorden udenom bedene til med grus eller fliser.



Vær i overtal

Ukrudt kan ikke modstå hvad som helst, og det kan sagtens bukke under for et væld af blomster og planter, der kvæler det. Sørg derfor for at plante godt med planter og plej dem godt, så de har gode vækstmuligheder og bliver stærke, så de kan kæmpe mod ukrudtet.

Find eddiken frem

En god sjat eddike vil også få ukrudtet til at dø hen efter et par dage, og det er især en smart metode at bruge ved langbede, der har lige og bare linjer, der gerne skal være fri for ukrudt.



Der er altså mange fornuftige muligheder for at slippe af med ukrudtet uden at ty til gift, og virker det ikke jamen så spis det eller bedre endnu, lær at elske dit ukrudt. Det kan også være så smukt, hvis bare du kigger rigtigt på det.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media