Slået med kagerulle: Forældre udvises for at mishandle 7-årig

Pigens 34-årige stedfar blev idømt halvandet års ubetinget fængsel og efterfølgende udvisning til Polen, mens den 29-årige mor slap med et halvt års betinget fængsel og udvisning.

»Jeg er som anklager tilfreds med, at de blev domfældt stort set i overensstemmelse med anklageskriftet,« siger sagens anklager - John Catre Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi - til bt.dk.

Mishandlingen af pigen fandt ifølge dommen sted i perioden fra december 2012 til 31. januar i år i parrets lejlighed i Greve sydvest for København.

Her blev den dengang syvårige pige udsat for gentagen mishandling i form af både slag og spark på kroppen og i hovedet. Blandt andet blev hun slået med forskellige redskaber som ledning, kagerulle og stoleben, ligesom hun også blev brændt med en lighter.

Under retssagen ved Retten i Roskilde blev der afspillet videooptagelser af den afhøring, som politiet foretog af pigen kort efter, at hun 1. februar sidste år blev fjernet fra forældrene.

Videoafhøringer af børn bruges blandt andet for, at de ikke skal udsættes for den belastende oplevelse at afgive vidneforklaring foran mange fremmede mennesker i et retslokale - måske endda i flere omgange.

På videobåndet fortalte hun blandt andet, at mishandlingen fra faderens side havde stået på, siden hun gik i børnehaveklasse, og at hun nogle gange ikke fik lov at gå i skole umiddelbart efter, at hun var blevet slået.

Hun fortalte også, at hendes biologiske mor af stedfaderen var blevet tvunget til at brænde datteren med en lighter. Ellers ville han ifølge pigen slå både mor og datter ihjel.

Ved strafudmålingen blev der taget hensyn til, at stedfaderen også havde mishandlet moderen, men hun blev alligevel straffet for at have overværet mandens mishandling af datteren uden at gribe ind.

Under sagen erkendte moderen, at hun havde slået sin datter en enkelt gang lige før, at hun selv slog alarm om mishandlingen, og stedfaderen erkendte, at han et par gange havde slået pigen.

Politiets anklager har ikke umiddelbart noget bud på, hvad der nu kommer til at ske med den i dag otteårige pige:

»Det er vanskeligt at sige, for det er uden for vores regi. Hun er ligesom forældrene polsk statsborger, og taler kun ganske lidt dansk,« oplyser anklager John Catre Nielsen til bt.dk.

Moderen har også et andet barn, der i dag er knap to år og stadig er sammen med hende.

Dagens Gossip