Sladrende betjent skal i fængel

En nordsjællandsk betjent skal i fængsel, fordi han på en særlig grov måde har talt over sig.

Betjenten har over for en borger afsløret detaljer om politiets efterforskning, og dommen lyder på 40 dages ubetinget fængsel.

I al ubemærkethed behandlede Retten i Helsingør for nylig sagen mod den 31-årige betjent.

Det var på grund af en telefonaflytning, at andre politifolk opdagede kontakten mellem betjenten og en tatovør.

Ifølge anklagemyndigheden var der tale om "særligt skærpende omstændigheder," da betjenten tilsyneladende plaprede løs.

Ikke bare videregav han fortrolige oplysninger - han misbrugte også sin stilling, så nogen fik en uberettiget fordel, lyder påstanden i anklageskriftet fra Statsadvokaten i København.

I telefonen røbede han, at politiet efterforskede mod to navngivne mænd.

Betjenten advarede også sin samtalepartner mod at låne sin bil ud til de to mænd. I givet fald risikerede han nemlig, at hans bil ville blive konfiskeret, lød beskeden.

Efter at have opdaget samtalen overgav Nordsjællands Politi sagen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som i december sidste år tog ud for at afhøre betjenten.

I den forbindelse blev hans hjem ransaget, og så blev endnu en lovovertrædelse afsløret:

Uden nogen saglig grund havde han havde slået op i et internt politisystem og fundet mange oplysninger om en bestemt person. Udskriften blev fundet i hans hjem.

Under straffesagen har betjenten nægtet sig skyldig, og han har anket dommen til Østre Landsret for at blive frifundet, oplyser hans forsvarer.

- Jeg synes, at 40 dages ubetinget fængsel er en urimelig hård straf - også såfremt man skulle mene, at han har gjort det, han er tiltalt for, siger advokat Torben Koch.

På grund af sagen er betjenten suspenderet fra tjenesten.

I en anden nordsjællandsk sag fra i vinter var det politiassistent Lars Bo Lomholt, der misbrugte sin stilling i forbindelse med sagen om hunden Thor. Her blev resultatet en betinget straf på 60 dage.

Også denne sag skal Østre Landsret tage stilling til.

I Nordsjællands Politi ønsker politidirektør Finn Borch Andersen ikke at udtale sig om de to tilfælde. Han henviser til, at der er tale om verserende sager.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip