Slagen Ståle: Et hårdt slag på alle mulige måder

For første gang i 10 år skal FC København ikke spille et europæisk gruppespil i efteråret.

Københavnerne tabte torsdag 2-3 på hjemmebane efter et sandt drama mod tjekkiske Jablonec, som dermed går videre på reglen om udebanemål.

FC Københavns manager, Ståle Solbakken, var bagefter en tydelig meget skuffet mand.

- Det er hårdt slag på alle mulige måder for os, siger Solbakken.

- I de første 15-20 minutter havde vi en dårlig rytme i spillet, og de fik scoret til 1-0. Derefter havde de to skud mere på mål i resten af kampen. Vi dominerede kraftigt, og de stod langt tilbage og forsvarede med ni mand.

- Så scorede de på frisparket, og vi fik en mand smidt ud. Alt gik os i mod, men samtidigt var der et fantastisk drive i holdet, og vi skabte chancer helt indtil det 95. minut.

- Vi var det klart bedste hold, men det er en meget ringe trøst, og det står ikke i nogen historiebøger, siger nordmanden.

Målhelten fra det første opgør, Benjamin Verbic, fik efter godt en times spil rødt kort for ifølge Solbakken at sige 'fuck off' til kampens cypriotiske dommer. Men FCK-manageren tager sit slovenske sommerindkøb lidt i forsvar.

- Nogle dommere er mere hårdføre end andre. Men det er også kun Benjamins anden kamp i Europa, siger Solbakken, der ikke vil skyde skylden for nedturen på dommeren.

- Dommeren skal vi ikke blande ind i det her. Vi skal se på os selv, siger han.

FC København må nu koncentrere sig om Superligaen. Her møder de søndag FC Nordsjælland hjemme.

/ritzau/

Dagens Gossip