Slagen svensker nød buhråb og ærgrede sig over fejl

De danske VM-kvinder var i ekstase over den opbakning, de fik fra 12.000 fans i Boxen søndag aften, da de slog Sverige ud af turneringen. Der blev efter kampen talt om en ottende spiller på banen, gåsehud og noget af de vildeste, spillerne havde prøvet.

Og publikum var da også noget mere på mærkerne, end de har været tidligere under VM. Der blev buhet og piftet. Svenskerne skulle mærke, de var på udebane. Det virkede bare ikke helt efter hensigten, hvis man spørger i den svenske lejr.

- Alle nyder det. Det er ikke hver dag, man løber på banen foran 12.000 mennesker. For mig var det i hvert fald ikke negativt, siger Linnea Torstenson, der i mange år har spillet klubhåndbold i Danmark.

Og det faktum, at alle - eller i hvert fald 99 procent - af tilskuerne heppede på Danmark og buhede af Sverige, betød tilsyneladende ikke det fjerneste.

- Man hører ikke så meget, hvad der bliver sagt. Det er ikke så vigtigt, om de buher eller råber. Man vil bare så gerne spille de her kampe, siger Torstenson.

Dem skal hun så ikke spille flere af i denne omgang. Sverige er ude efter store stryg af Danmark.

- Det er en meget tom følelse. Vi lavede rigtig mange tekniske fejl, siger hun.

Og man må sige, hun har helt ret. De sidste 13 minutter af første halvleg scorede Sverige ikke et eneste mål, igen og igen blev bolden smidt væk.

Danmark førte 15-7 ved pausetid, men Sverige kom flot ud til anden halvleg og var på et tidspunkt kun bagud med tre mål.

- Vi troede på det langt hen ad vejen, men til sidst kunne det jo ikke lade sig gøre, siger Torstenson, der ærgrede sig gul og blå over, at svenskerne med de mange fejl satte gang i Danmarks kontramaskine.

- Danmark kom ikke med noget, vi ikke var forberedt på, men vores mange tekniske fejl kostede.

- Vi får en masse kontramål mod os, det skal man helst ikke have mod Danmark. Hidtil i turneringen har vi lavet mange kontramål, men i dag fungerede det ikke. Vi - blandt andre jeg - fandt ikke løsningerne, siger Torstenson.

/ritzau/

Dagens Gossip