Slagtere: Frygter forhandlinger efter ny overenskomst

Mens den nye overenskomst for de kommende tre år, som Dansk Industri og CO-industri fik landet søndag, har fået en god modtagelse mange steder, er formanden for arbejdsgiverforeningen Danske Slagtermestre, Leif Wilson Laustsen, ikke begejstret.

Formanden mener, at industriens overenskomst "bestemt ikke vil være nogen hjælp", når Danske Slagtermestre skal forhandle nye overenskomster med Fødevareforbundet NNF, HK Handel og 3F med virkning fra 1. april.

- Jeg kan ikke se ret meget godt i den aftale, der nu er lavet. De stigningstakster, der er aftalt, ligger betydeligt over den nuværende inflation på ca. 0,5 procent, siger slagtermestrenes formand.

Leif Wilson Laustsen har noteret sig, at den nye overenskomst lægger vægt på at belønne ikke-arbejde på virksomheden, og at man er opmærksom på, at en del af de ekstra udgifter i den nye overenskomst tænkes betalt af uddannelses- og barselsfonde.

Men slagtermestrenes formand påpeger, at disse fonde også er finansieret af arbejdsgiverne, som derfor nødvendigvis må skulle betale højere bidrag til de samme fonde.

- Og hvad har arbejdsgiverne så fået til gengæld for alle disse ekstra udgifter, spørger han og fortsætter:

- Selv fremhæver de, at det er positivt, at overenskomsten er tre- og ikke toårig, men det er det jo kun, fordi overenskomster altid falder ud til lønmodtagernes fordel.

Samtidig gør overenskomsten det nødvendigt, at inflationen stiger fra de nuværende 0,5 procent til væsentlig over to procent i løbet af de næste tre år, mener Leif Wilson Laustsen.

- Ellers vil virksomhederne være ringere stillede om tre år, end de er nu. Det har jeg svært ved at se det positive i, siger Leif Wilson Laustsen, som kun ser den fordel i aftalen, at der måske lægges op til en større fleksibilitet med hensyn til arbejdstiderne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip