Slagteriarbejdere køber jobsikkerhed i Danish Crown

Hertil morgen vil tillidsmændene for slagterimedarbejderne fremlægge et forslag, der indebærer en helt ny løsning på problematikken, for at undgå de godt 1.000 fyringer, der ellers står til at ramme Danish Crown.

Forslaget går på, at investere op mod 600 mio. kr. af medarbejdernes løn i produktionen af danske slagtesvin og opbygning af nye stalde over de næste fire år. Målet er at få svineproduktionen, der lige nu er historisk lav, til at vokse med op til tre millioner slagtesvin. 

»Det er et banebrydende forslag, som selvfølgelig skal til afstemning blandt alle vores kolleger. Men det er også en drastisk udvikling, som vi igennem en årrække har været vidner til, når vi ser på antallet af kolleger på svineslagterierne i Danmark. Den udvikling vil vi vende. Det er vores egne arbejdspladser, det handler om,« siger formanden for Tillidsmandskollegiet i Danish Crown Lars Mose.

Hvis aftalen bliver vedtaget vil en del af medarbejdernes løn ryge over til investering af nye arbejdspladser, og dermed får medarbejderne en jobsikkerhed.

Forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast mener, at det et nødvendigt og modigt initiativ fra medarbejdernes side.

»Danish Crown har givet en garanti for, at der ikke bliver lukket slagterier i de næste fire år. Og hvis man som slagteriarbejder har set det ene slagteri efter det andet lukke fabriksporten i for sidste gang, og sagt farvel til hundredvis af gode kolleger, så fylder tryghed i ansættelsen ganske meget,« siger han Jesper Friis, der er administrerende direktør i koncernens svinekødsdivision DC Pork, modtager forslaget med åbne arme.

»Det er en meget beundringsværdig ansvarlighed, tillidsmandsgruppen udviser. Det betyder også, at vi for første gang i en lang årrække ser ind i en fireårig periode, hvor vi ikke skal lukke svineslagterier, og det er rigtig positivt. Forudsætningen for, at det kan lade sig gøre, er selvfølgelig, at forslaget virker efter hensigten og sikrer et antal slagtesvin, der betyder, vi kan udnytte vores kapacitet,« siger han. De næste uger vil Fødevareforbundet NNF's medlemmer i Danish Crowns svinekødsdivision, DC Port diskutere det nye forslag. Herefter vil det ved afstemning blive afgjort, om det skal vedtages eller ej.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip