Slagterier afviser Thornings halalsnak

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) opfordrer de danske slagterier til at halalmærke deres emballage til gavn og oplysning for forbrugerne.

Til Jyllands-Posten afviser hun at lovgive direkte om det, selv om hun finder det væsentligt for forbrugeren at vide besked om slagtemetoden.

Men hos en af Danmarks største producenter af kød, Danish Crown, afviser man dog at implementere en halalmærkeordning. Det vil skabe yderligere forvirring for forbrugeren i fødevaremærkejunglen, mener pressechef Jens Hansen fra Danish Crown til Ritzau.

- Det er jo ikke reel vejledning, hvis der ikke er en fælles og kontrolleret retningslinje for en eventuel halalmærkning. Derfor må en sådan fødevaremærkning besluttes, så det gælder for alle, siger han.

- Hvis man på europæisk niveau kunne blive enige om en plan, så bakker vi fuldstændig op om det. Det giver forbrugeren et reelt valg, og det er vi absolut tilhængere af, tilføjer Jens Hansen.

Organisationen Landbrug & Fødevarer, der repræsenterer de danske slagterier, bakker Danish Crown op.

- Vi frygter, at vi kommer til at bidrage til endnu mere forvirring, hvis vi opfordrer vores virksomheder til at mærke deres emballage med yderligere informationer om varen, siger formand Martin Merrild for Landbrug & Fødevarer til Ritzau.

- Det må være op til virksomhederne selv at tilpasse deres produkter med varemærkning til deres aftagere, men grundlæggende mener vi, det kan blive konkurrenceforvridende, hvis der ikke er fælles regler for mærkningen, siger han.

Mens Danish Crown afviser at mærke deres kød, så har Gråsten Fjerkræ valgt at indføre en mærkning, hvor der står, at firmaets kyllinger ikke er halalslagtet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip