Slagterimedarbejdere genoptager arbejdet i Horsens

Skrevet af admin

06/06/2016

Dagens topnyheder

Landmænd med slagtesvin i staldene kan ånde lettet op. For nu er de 1300 medarbejdere på Danish Crown-slagteriet i Horsens igen trukket i arbejdstøjet efter en ugelang arbejdsnedlæggelse.

De fleste medarbejdere genoptog arbejdet i fredags, men omkring 100 medarbejdere på aftenholdet nægtede stadig at arbejde. Og selv om fem medarbejdere ikke er mødt op til mandagens arbejde, anser Danish Crown arbejdsnedlæggelsen for at være ovre.

- Vi er glade for at undgå at skulle stille et stort antal medarbejdere frit. Langt de fleste er mødt op i Horsens og klar til at arbejde.

- Der er fem, der ikke er kommet, men nu ser vi lige tiden an. Det kan jo skyldes sygdom eller andet, og hvis det er tilfældet, er de velkomne til at arbejde for Danish Crown i fremtiden, siger pressechef Jens Hansen.

Og nu ser ledelsen frem til en ny begyndelse.

- Vi har opnået en konstruktiv dialog i løbet af ugen, og vi håber, at det markerer en ny start. I hvert fald en konstruktiv dialog om de småting i hverdagen, der skal løses. Det er det, vi har fokus på nu, siger Jens Hansen.

Arbejdsnedlæggelsen begyndte fredag 27. maj, da tre afdelinger valgte at parkere knivene. Det skete i utilfredshed med en ny akkordløn. Mandag 30. maj bredte strejken sig til hele slagteriet.

- En del mindre ting fandt vi ret hurtigt en løsning på. Og så har der været krav, som vi simpelthen ikke har tradition for i Danmark, at man diskuterer under en konflikt.

Spørgsmål: Hvilke krav drejer det sig om?

- Krav om fyring af arbejdsledere og garanti på en mindsteløn på 200 kroner i timen. Det er ikke relevant at diskutere under det danske aftalesystem, siger Jens Hansen.

Arbejdsnedlæggelsen har medført, at Danish Crown har måttet sende mellem 10.000 og 15.000 grise til slagtning i Tyskland. Det har ikke kun kostet på pengepungen, men også på slagteriets image og anseelse, siger pressechefen.

- Hvis det skete tit, ville Danish Crown gå fra at have en høj anseelse til at være en leverandør, man ikke kan regne med. Derfor er det hamrende vigtigt, at vi undgår arbejdsnedlæggelser som denne.

Arbejdsnedlæggelsen blev kendt overenskomststridig i Arbejdsretten, og de strejkende blev pålagt en skærpet bod på 65 kroner i timen, hvis ikke de genoptog arbejdet.

/ritzau/