Slavefilm vinder hovedpris ved Golden Globe

Det blev det historiske drama "12 Years A Slave", der vandt hovedprisen ved uddelingerne af de prestigefyldte Golde Globe-statuetter, der fandt sted natten til mandag dansk tid i Los Angeles.

Steve McQueens film blev hædret med prisen som bedste film i drama-kategorien.

"American Hustle" vandt den anden store pris for bedste film i kategorien komedie/musical.

"12 Years A Slave" er en sand fortælling om en fri, sort mand, der bliver kidnappet og solgt som slave i Sydstaterne i midten af 1800-tallet.

Golden Globe-priserne er blevet uddelt siden 1944 og opfattes som en af filmbranchens vigtigste. Golden Globe hylder både årets bedste film- og tv-produktioner i kategorierne drama og komedie/musical.

I drama-kategorien vandt Matthew McConaughey prisen som bedste mandlige hovedrolle for sin præstation i "Dallas Buyers Club". Her spiller han en aids-ramt mand, der smugler stoffer for andre patienter.

I samme kategori gik prisen for bedste kvindelige hovedrolle til Cate Blanchett for "Blue Jasmine".

Leonardo DiCaprio vandt prisen for bedste mandlige hovedrolle i kategorien komedie/musical for sin optræden i Martin Scorseses "The Wolf of Wall Street". Amy Adams fik den kvindelige udgave af prisen for sin hovedrolle i "American Hustle".

Prisen for bedste instruktør gik til Alfonso Cuaron, der står bag den dramatiske science fiction-thriller "Gravity".

Titlen som bedste tv-serie i drama-kategorien gik til "Breaking Bad".

Hovedrolleindehaveren Bryan Cranston blev også hædret for sin rolle som Walter White, en kræftramt kemilærer, der begynder at lave metaamfetamin for at tjene penge til sin familie.

Den danske instruktør Thomas Vinterberg var også nomineret ved årets Golden Globe-show for "Jagten". Men prisen for bedste ikke-engelsksprogede film gik i stedet til den italienske "La grande bellezza", der på dansk hedder "Den store skønhed".

Thomas Vinterberg har fortsat muligheden for at blive hædret i USA. "Jagten" er med i opløbet om at blive nomineret til en Oscar - nomineringerne bliver offentliggjort torsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip