Slidt KIF skuffede i Slovakiet

Det slovakiske mandskab blev ellers gennembanket 37-17, da holdet gæstede Danmark, men holdet tog grusomt hævn lørdag i Presov.

Sejren blev så klar som 29-22 efter en kamp, hvor et tamt og overraskende uengageret KIF-mandskab lynhurtigt blev distanceret på måltavlen, hvor hjemmeholdet førte 18-13 ved pausen.

Det danske forsvar ramte aldrig dagen, Kasper Hvidt tog overraskende lidt i målet, og angrebsmæssigt hang intet sammen for danskerne. En stjerne som Kim Andersson leverede en af sine dårligste præstationer i KIF-trøjen, og med Joachim Boldsen, Frederik Børm, Boris Schnuchel, Kasper Irming og delvis Lasse Boesen i ukampdygtig tilstand var der ikke mange, der kunne tage ansvaret i stedet.

Bo Spellerberg og Lukas Karlsson prøvede, men uden det store held.

Den korte forklaring lyder på, at KIF-mandskabet er slidt efter en lang periode med kampe både onsdag og søndag med en smal trup som følge af de mange skader. Sådan så det i hvert fald ud lørdag i Slovakiet, hvor KIF var langt fra normalt niveau over hele linjen.

Med nederlaget i Slovakiet slutter KIF på andenpladsen i puljen, der vindes af tyske Rhein-Neckar Löwen. Men på grund af besynderlige EHF-regler for deltagelse i kvartfinalen er det ikke sikkert, at det danske hold kommer med i kvartfinalen, selv om holdet nu er blandt de sidste otte.

Det skyldes, at EHF har garanteret franske Nantes, at holdet er sikret en plads i semifinalen i turneringen, fordi Nantes er vært for turneringens Final4-arrangement, og derfor må den dårligste to'er fra de fire puljer, som nu kan blive KIF,  finde sig i at blive smidt ud, selv om man egentlig har spillet sig i kvartfinalen.

Søndag spiller Team Tvis Holstebro i øvrigt sin sidste kamp i samme EHF Cup-gruppespil, og vinder holdet hjemme over polske Wisla Plock, som danskerne besejrede ude, er Team Tvis sikret plads i kvartfinalerne. Det kan selv EHFs sære regler ikke forhindre.

Dagens Gossip