Slidte Brøndby-profiler tager fusen på FCN i Farum

06/12/2015

Brøndby var slemt på hælene, men slap søndag fra Farum med en 2-0-sejr over FC Nordsjælland.

Daniel Agger og Ronnie Schwartz scorede målene for Brøndby, der fik den første sejr i fire kampe i Alka Superligaen.

Gæsterne var under et enormt pres i kampens første 20 minutter, hvor FC Nordsjælland to gange ramte målrammen.

Martin Vingaard havde et godt skud på stolpen, og lidt efter tog bolden lidt tilfældigt overliggeren, efter at en Brøndby-forsvarer fik smidt sig ned i en tværpasning fra FCN-talentet Emre Mor.

Efter en halv time var trykket ned mod Brøndbys mål lettet en anelse, og så slog Daniel Agger til på et hjørnespark. Agger nåede højere end FCN's to midterforsvarere og headede bolden op i målhjørnet til 1-0.

Skæbnen var hård for FCN, der spillede med masser af fart og teknik mod et noget tungere Brøndby-hold.

Ud over kampene i den hjemlige liga har Brøndby i efteråret været på opgaver i Europa.

Brøndby-indskifteren Ronnie Schwartz havde ikke sat mange fødder rigtigt, da han fem minutter før pausen modtog en intelligent pasning fra Thomas Kahlenberg og med et flot spark drejede bolden over i det fjerne målhjørne til 2-0.

Midtvejs i anden halvleg blev FCN tilsyneladende snydt for en reducering, da Marcus Ingvartsen bankede bolden mod mål. Brøndby-keeper Frederik Rønnow fik pareret, og Martin Vingaard var over bolden og lagde den i mål.

Vingaard blev dog vurderet til at være offside, men det var en yderst tvivlsom kendelse.

Brøndby går med sejren på vinterpause med 29 point efter 18 spillerunder, hvilket betyder, at Thomas Franks mandskab til foråret har gode muligheder for at blande sig i topkampen.

FCN har 22 point i den nederste halvdel af tabellen. Nordsjællænderne har 12 point ned til Hobro under nedrykningsstregen.