Slidte midtjyder kæmper for CL-avancement

Skrevet af admin

12/02/2016

Mest læste i dag

FCM Håndbold skal vinde, når holdet fredag aften klokken 19 møder svenske Sävehof på udebane i Champions League. Det er med streg under "skal vinde".

Glipper sejren for de midtjyske håndbolddamer, bliver det yderst vanskeligt at avancere til kvartfinalerne i turneringen.

Modsat udløser en FCM-sejr en nøglekamp hjemme mod CSM Bucuresti søndag i næste uge. Efter syv ud af ti gruppekampe er FCM to point efter rumænerne.

På papiret er Helle Thomsens tropper da også favoritter mod de pointløse svenskere, som i januar blev sendt hjem fra Ikast med et nederlag på fire mål.

Men den midtjyske cheftræner døjer med, at flere spillere er ramt af træthed efter en lang sæson med mange kampe for både klub og landshold.

For FCM er det tredje kamp på seks dage.

- Vi håndterer trætheden forskelligt fra spiller til spiller. Vi tilpasser restitutionen og træningsmængden i øjeblikket. Nogle gange styrketræner spillerne i stedet for at træne med bold i hallen.

- Mod Sävehof må vi fordele spilletiden, så ingen bliver for trætte, siger Helle Thomsen.

Den danske landsholdsspiller Louise Burgaard er så ramt fysisk og mentalt, at hun de seneste uger har fået håndboldfri. Hun kommer heller ikke med fredag aften, bekræfter Helle Thomsen.

Det bliver dog næppe en praksis, der kommer til at gælde andre FCM-spillere.

- Nej, det tror jeg ikke. Men man må bare sige, at på den lange bane er det ikke okay for spillerne. Programmet er for hårdt.

- Oveni et tæt program skal nogle 14 dage med landsholdet i marts for at spille OL-kvalifikation, lige som de måske skal spille OL i august, siger Helle Thomsen.

Træthed må dog ikke blive en undskyldning for ikke at præstere mod Sävehof, siger Lars Krogh Jeppesen, der er tidligere landsholdsspiller og nuværende håndboldekspert hos DR.

- Der er ingen tvivl om, FCM har spillere, der har spillet mange kampe, men de andre hold i gruppen har også haft spillere med til VM, så de er også lidt slidte på det her tidspunkt, siger Lars Krogh Jeppesen.

Han forventer, at FCM tager to point med hjem fra Sverige.

- Ser man på holdene, bør FCM slå Sävehof, og det forventer jeg da også, at de gør. Det vil samtidig give en slags finale hjemme mod Bucuresti bagefter, og så er chancen for at gå videre fifty-fifty, siger håndboldeksperten.

/ritzau/