Sløj aktieuge ser ud til også at slutte skidt

Det amerikanske aktiemarked åbner med fald fredag eftermiddag, og dermed ser en svag aktieuge ud til også at slutte drøjt. Det skriver Ritzau Finans.

Der har også været fald fredag på det danske aktiemarked. Her lukkede samtlige aktier i C20-indekset i rødt.

Det sker samme dag, som prisen på olie faldt på ny. Ifølge Børsen dykkede prisen på amerikansk råolie og nordsøolie med henholdsvis 2,3 og 3 procent.

Prisen på olie er nu ifølge Ritzau Finans den laveste i syv år.

Det lader til, at investorerne holder sig på sidelinjen frem mod næste uges rentemøde i den amerikanske centralbank, der forventes at komme med den første renteforhøjelse i omkring ni år.

Efter kort tids handel falder de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, 1,1-1,2 procent. Dermed har denne uge budt på fald fire ud af fem dage.

- Det har været en usikker uge. Alle regner med, at vi kommer til at se en renteforhøjelse den 16. december.

- Men at lave et stort væddemål på det ene eller andet virker for mig at se risikabelt, siger Nick Ford, der er porteføljemanager ved investeringsfirmaet Miton Group, til Bloomberg News ifølge Ritzau Finans.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder rentemøde onsdag. Her forventer markedet, at banken hæver renten og dermed tager det første skridt i retning mod en normalisering af pengepolitikken.

Siden 2008 har banken holdt renten nær nul i et forsøg på at understøtte økonomien oven på finanskrisen.

Men omkring 80 procent af økonomerne adspurgt af Bloomberg regner med en renteforhøjelse, da den amerikanske økonomi nu er i god form.

/ritzau/

Dagens Gossip