Sløjt halvår fra Grundfos

Grundfos-ledelsen erkender da også, at den opererer i et svært marked, der stadig lider under den økonomiske afmatning i Europa.

»Pumpemarkedet er i bedste fald stagnerende, og set i det lys er vores beskedne vækst ganske fornuftig. Første halvår er altid svagere end andet halvår hos os, så vi har forhåbninger om, at tallene på både vækst, omsætning og indtjening udvikler sig i positiv retning for hele året,« siger koncernchef Carsten Bjerg i en kommentar til regnskabet og tilføjer:

»Indtil videre har markedsudviklingen ikke været med os. Der er markeder, der ikke præsterer det, vi havde planlagt. Halvårsresultatet er lige bestået.«

Grundfos' ledelse har dog øjnene stift rettet mod andet halvår, der traditionelt er stærkere end det første halvår. Selv om ledelsens vækstambitioner ikke helt er nået for halvåret, ser den »positivt« på årets sidste seks måneder og forventer alt i alt »et godt 2013«.

»Samtidig kigger vi løbende på vores omkostningsniveau, tilpasser forretningen og er påpasselige med udgifterne. Der er godt styr på tingene, og vi forventer et samlet årsresultat for 2013 med fornuftig vækst for koncernen,« siger Carsten Bjerg i sin skriftlige kommentar til regnskabet og tilføjer:

»Vi glæder os over, at vores finansielle styrke er mere end intakt med en soliditet på 66,2 procent mod 64,7 procent efter første halvår sidste år.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip