Slott: Det er lettere at løbe semifinale end indledende

Skrevet af admin

24/08/2015

Dagens topnyheder

Danmarks eneste reelle medaljehåb ved VM i atletik, hækkeløberen Sara Slott Petersen, skal mandag eftermiddag forsøge at kvalificere sig til finalen i 400 meter hækkeløb.

Hun havde ingen problemer i sit indledende heat, og selvom modstanden nu bliver hårdere, er den danske løber fortrøstningsfuld.

- Jeg ved, at jeg skal give fuld gas i semifinalen for at komme videre, og det er faktisk meget nemmere end kun at skulle løbe 97 procent, siger Sara Slott Petersen til dr.dk forud for semifinalen.

Det er kun de to første over målstregen i semifinalen, som er direkte kvalificeret til finalen, og Slott skal op mod blandt andre årets hurtigste, Shamier Little.

Danskeren selv er den tredjehurtigste kvinde i verden i år.

- Mange af de her piger har nogle gode personlige rekorder, men de fleste af dem har jeg altså vundet over, når jeg har mødt dem. De ser stærke ud, men jeg føler mig også stærk, så jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lykkes, lyder det fra Slott.

Hendes semifinale er programsat til klokken 13:18 mandag.

Også den anden tilbageværende dansker ved VM, Stina Troest, skal løbe semifinale i 400 meter hæk. Hun skal løbe i den tredje og sidste semifinale, og det vil være en stor overraskelse, hvis hun kommer i finalen.

/ritzau/