Slovakiet søger Sagan-wildcard til mountainbike ved OL

Mountainbikedisciplinen ved OL i Rio de Janeiro kan få et drys stjernestøv, hvis Slovakiet får held til at skaffe et wildcard til Peter Sagan (Tinkoff).

Slovakkerne gør alt, hvad de kan for at få verdensmesteren på landevej med til OL, hvor han så i stedet skal give den gas på krævende spor langt fra landevejens asfalt.

- Vi har sendt en anmodning, hvor Peter Sagan er nævnt som vores anden rytter. Hvis Sagan deltager i Rio, vil det ikke kun gavne cykelsporten i Slovakiet, men også i hele verden, siger Jan Zilovec, vicepræsident i cykelunionen i Slovakiet, ifølge cyclingnews.com.

Slovakiet har kun en enkelt plads til rådighed, og den går enten til Michal Lami eller Martin Haring, der er Slovakiets højest rangerede ryttere i mountainbike, men i Slovakiet håber man på at få tildelt en ekstra plads, hvis andre nationer ikke opfylder deres kvote for ryttere.

- Anmodningen var direkte i Peter Sagans navn. Han har selv sagt, at landevejsløbet i Brasilien ikke passer til ham, siger Jan Zilovec.

Vicepræsidenten tilføjer, at det er Sagans eget valg at forsøge at vende tilbage til mountainbike, da han har en måned at forberede sig i efter Tour de France.

Peter Sagan er tidligere juniorverdensmester i Mountainbike.

/ritzau/

Dagens Gossip