Slovakiet vil nedlægge veto mod flygtningekvoter

Slovakiets indenrigsminister, Robert Kalinak, siger, at hans regering vil nedlægge veto mod enhver beslutning om kvoter for flygtninge og migranter ved et krisemøde mandag mellem EU's indenrigs- og justitsministre i Bruxelles.

- Jeg har regeringens og parlamentets mandat til at nedlægge veto mod ethvert udspil om kvoter, fordi det ikke giver mening, siger Kalinak i et tv-transmitteret interview i Bratislava.

Ministerrådsmødet mandag eftermiddag for de 28 medlemslande er ekstraordinært indkaldt på baggrund af krisen.

EU-præsidenten Donald Tusk vil hasteindkalde medlemslandenes stats- og regeringschefer til et krisetopmøde senere på måneden, hvis flygtningekrisen bliver ved med at splitte de 28 EU-lande.

Meldingen fra EU-præsidenten kom fredag, efter at flere central- og østeuropæiske lande igen afviste tvungne EU-kvoter til fordeling af flygtninge imellem medlemslandene.

På et møde fredag i Prag med udenrigsministrene fra de fire såkaldte Visegrad-lande - Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn - appellerede den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, således forgæves til landene om at gå med til en "retfærdig mekanisme til fordeling af migranter".

EU's justits- og indenrigsministre ventes på mødet på mandag at træffe den formelle beslutning om at fordele de 40.000 flygtninge, som EU-Kommissionen foreslog tilbage i maj, selv om de stadig mangler at fordele næsten 8000 for at nå i mål.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip