Slovenien vil afvise migranter - skal rejse videre nordpå

Slovenien vil fremover afvise alle flygtninge og migranter ved grænsen, medmindre de har planer om at rejse videre til Østrig og Tyskland.

Samtidig vil landet styrke sin grænsekontrol, fortæller indenrigsminister Vesna Gyorkos Znidar på et pressemøde.

- Vi vil benytte alle mulige midler for at forhindre Slovenien i at blive en lomme for strandede migranter, siger indenrigsminister Vesna Gyorkos Znidar.

Slovenien er det mindste land på den såkaldte Balkan-rute, som mange flygtninge og migranter benytter sig af. Omkring 409.000 personer er kommet ind i landet siden oktober, hvor Ungarn lukkede sine grænser og derved skubbede migranternes rute mod vest.

Torsdagens melding fra den slovenske regering kommer en dag, efter at nabolandet Østrig oplyste, at det vil begrænse antallet af asylansøgere markant. Fremover må antallet af asylansøgere højst udgøre 1,5 procent af den 8,5 millioner store befolkning.

Hidtil har næsten alle i flygtninge- og migrantstrømmen bevæget sig videre fra Slovenien til Østrig og videre til Nordeuropa, men Østrigs planer om at mindske antallet af asylansøgere kan ændre ruterne.

Ifølge regeringen i Slovenien er man nødt til at følge eksemplet fra Østrig, da landet med to millioner indbyggere ifølge politikerne ikke kan rumme et stort antal migranter.

Indenrigsminister Vesna Gyorkos Znidar opfordrer EU til at nå frem til en aftale, der effektivt stopper migranter på grænsen mellem Makedonien og Grækenland og forhindrer dem i at fortsætte nordpå gennem Balkan.

Torsdag begyndte Grækenland ifølge en politikilde at kræve, at flygtninge og migranter oplyser til de græske myndigheder, hvor de har tænkt sig at tage hen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip