Slukningsfly styrtede ned i australsk skovbrand

Et fly, som deltog i slukningsarbejdet under de mange skovbrande i Australien, styrtede torsdag ned og udløste endnu en brand i et af de hårdt ramte brandområder i delstaten New South Wales.

Flyet, der skulle dumpe vand ned over flammehavet, der nærmer sig millionbyen Sydney, styrtede ned meget pludseligt, og årsagen til ulykken er ikke umiddelbart kendt. Den 43-årige pilot blev dræbt.

Maskinen brød i brand, da den ramte et højdedrag. Dermed blev endnu en brand føjet til de 55 skovbrande og såkaldte "bushfires", som myndighederne kæmper mod.

Ifølge flere lokale nyhedsrapporter blev en vinge flået af flyet, inden det styrtede ned i et øde område syd for Sydney - nær byen Ulladula.

- Det er en tragedie for brandmandskorpset, men det er først og fremmest en tragedie for mandens familie, siger brandchef Shane Fitzsimmons, som mistede sin far i en skovbrand i 2000.

En af de største af skovbrandene, der har en omkreds på 300 kilometer, har ødelagt et område på over 47.000 hektar. Den blev udløst af militæret under en øvelse.

Indtil nu er et område på i alt 124.000 hektar blevet ødelagt i den sydøstlige delstat New South Wales under den værste brand af denne type i næsten 50 år. Over 200 huse er brændt ned, og flere tusinder er blevet evakueret.

I en forstad til Sydney er en hel gade blevet ødelagt af flammerne.

Australien er normalt plaget af skovbrande i sommermånederne fra december til februar. I 2009 gik det ud over delstaten Victoria, hvor 173 personer mistede livet på dagen, der siden blev døbt "Black Saturday".

Et rekordhedt forår og tørt vejr har sat gang i dette års skovbrande langt tidligere end normalt.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip