Slut med fisse: Kvindens kønsdel får nyt navn

Fisse, kusse, mis, yoni.

Kært barn har mange navne, men når det kommer til kvindens kønsdel, har for mange af dem været nedladende, vulgære eller for medicinske.

Det mener det erotiske kvindemagasin, Tidens Kvinder, som netop har fundet vinderen i en landsdækkende konkurrence, der har haft til formål at finde et nyt og bedre navn til kvindens køn.

LÆS OGSÅ: Kvindernes Movember: Lader skægget stå 'dernede'

Læsere har kunnet indsende nye navne til et dommerpanel bestående af blandt andre Renée Toft Simonsen, livsstilsekspert Christine Feldthaus, sexolog Katrine Berling, tidligere formand for Sex & Samfund, Christian Graugaard og forfatter Lotte Garbers.

312 forslag dumpede ind hos Tidens Kvinder, som herefter udvalgte 20 kandidater til dommerpanelet. Blandt de frasorterede var navne som blandt andet Lykkesump, Nederen, Æggekoger, Klithytten og Sceneindgang.

Men ét navn gik igen og faldt særligt i smag hos dommerpanelet: Gina. En vinder var dermed fundet.

LÆS OGSÅ: Sæt lås på din partner med penisrøret

- Navnet er kort og præcist, nemt at sige og sådan lidt kælenavnsagtigt - sødt og sexet på én gang, siger meddommer Renée Toft Simonsen i en pressemeddelelse.

Redaktionschef hos Tidens Kvinder, og meddommer i konkurrencen, Helle Hartz er glad for, at netop Gina er blevet udråbt til vinder.

- En del af de ord, der har været for kvindens kønsdel indtil videre, altså fisse og kusse og yoni, og hvad der nu har været, har været behæftet med nogle kedelige eller negative billeder. Så vi tænkte, at det kunne være interessant at se, om man måske kunne finde et ord, som var meget neutralt, og der var 'Gina' det, som flest bedst kunne lide, siger hun til Newspaq.

LÆS OGSÅ: 14-årig pige død af tampon

Nu håber magasinet, at danskerne vil tage 'Gina' til sig og bruge ordet i dets rette sammenhæng, hvad enten det er over for lægen, veninderne eller i erotisk litteratur.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip