Slut med at have fødder på sæderne: Nu skal skjulte kamera hjælpe med bøderegn

Flere kollektive transportnetværk i Storbritannien går nu forrest i kampen mod at stoppe såkaldt ”antisocial adfærd” i busser og tog. Det skriver Mirror

Blandt andet vil de bruge skjulte kameraer til at opsnappe folk, der sidder med fødder på sæder og borde og give dem bøder for den ukorrekte opførsel. Ideen møder opbakning fra blandt andre interesseorganisationen for passagerer, Tranport Focus:

- Ved første øjekast ser det måske ikke ud som en alvorlig overtrædelse at have fødderne oppe på sæderne, men det ligner nærmere dårlig opførsel og opdragelse. Men passagerer udtrykker ofte over for os, at de finder det både intimiderende og konfronterende, hvilket går ud over deres oplevelse på rejsen, skriver Tranport Focus, i en pressemeddelelse om emnet.

De bakker dermed op om blandt andre det kollektive trafikselskab ’Merseyrail network’, hvis ansatte fremover kan bære skjult kamera for at optage dårlig opførsel i togene og give dertil egnede bøder. Billederne bliver brugt ”som dokumentation ved en eventuel efterfølgende sag”, lyder forklaringen.

Hvis passagerer indrømmer, at de har begået en forseelse, ”slipper” de med en bøde på 50 pund (svarende til 470 kroner cirka). Hvis vedkommende gør det igen eller på anden vis udviser ”antisocial” opførsel, så inkasserer personen en bøde på det, der svarer til 3.300 danske kroner.

Er det en god ide med skjulte kameraer til at modvirke eksempelvis fødder på sæderne? Og bør vi indføre ideen i Danmark?

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip