Slut med at køre igennem Christiansborg

Om to uger er det slut med at køre bil gennem Rigsdagsgården foran Christiansborgs hovedtrappe.

Det er frygten for et terrorangreb med bilbomber, som har fået Politiets Efterretningstjeneste (PET) til at anbefale et stop for biltrafikken.

Og mandag 22. april vil anbefalingerne blive ført ud i livet, oplyser Folketinget.

Der har i mange år været planer om at øge sikkerheden omkring Christiansborg. Men Anders Behring Breiviks bilbombeangreb mod regeringskvarteret i Oslo i juli 2011 fik for alvor sat fokus på risikoen for et terrorangreb.

Forbuddet gælder dog ikke for alle. Kongehusets biler, ministerbiler og diplomatbiler får stadig mulighed for at køre helt frem til hovedtrappen og sætte deres prominente passagerer af.

Terrorsikringen omfatter også, at der skal sættes over 80 tonstunge granitsten op på Christiansborg Slotsplads for at forhindre, at biler kan køre helt ind til og parkere op ad Christiansborgs mure.

De første sten blev sat op i sidste uge, men det er en midlertidig ordning, som skal afløses af specialfremstillede og mere dekorative sten om et års tid.

Den samlede plan for at terrorsikre området omkring Christiansborg ventes først afsluttet i efteråret 2014.

Terrorsikringen kommer dog ikke til at betyde noget for cyklister og fodgængere, som fortsat kan færdes frit omkring Christiansborg.

Lukningen af biltrafikken blev besluttet af Folketingets Præsidium på et møde i december, hvor alle partier bortset fra Venstre støttede forslaget.

/ritzau/

Dagens Gossip