Slut med kommunegrænser for borgerlige vielser

Fra februar 2014 kan flere få opfyldt deres vildeste bryllupsdrømme.

I dag kan borgerlige vielser ifølge ægteskabsloven kun foretages inden for kommunegrænsen af borgmesteren eller andre med bemyndigelse til at foretage vielser. Derfor kan du ikke tage din egen borgmester med til Vesterhavet for at blive viet. Ligesom man med et bryllup på nabofjorden risikerer, at ægteskabet slet ikke er gyldigt.

Men fremover vil disse grænser være ophævet.

- I fremtiden er det meningen, at man ikke skal skele til kommunegrænser, når man skal vies borgerligt. Der vil ikke være nogen steder, hvor den enkelte rådmand ikke kan gøre det, forklarer Malene Vestergaard, der er kontorchef i Social- og Integrationsministeriet, som står bag lovændringen sammen med Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Hun forklarer også, at det er hensynet til borgerne, der har fået Socialminister Karen Hækkerup (S) til at gå de forældede regler for borgerlige vielser efter i sømmene. Det er sket sammen med Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager (R), der fortæller om lovændringen:

- Jeg synes, det er helt oplagt, at folk selv bestemmer, hvor de vil vies. Man kan jo sagtens have tilhørsforhold til et sted i en anden kommune, end den man bor i, siger Vestager i en pressemeddelelse.

Malene Vestergaard uddyber:

- Vi gør det for at stille folk friere, når det kommer til at vælge, hvem de vil vies af og hvor i Danmark, det skal være. Måske har man en onkel, som må foretage vielser, men som i dag ikke må gøre det hjemme i din egen baghave, fordi i bor i hver sin kommune, siger hun til Newspaq.

Regeringen forventer, at lovforslaget gennemføres, så borgmestrene kan vie danskerne frit over hele landet fra februar 2014.

 

Dagens Gossip