Slut med skodjob til højtuddannede udlændinge

Det skulle have været så godt. Den danske greencard-ordning skulle have lokket højuddannet arbejdskraft fra udlandet til Danmark.

Men realiteten er, at pakistranske ingeniører og økonomer ender med at vende burgere eller sælge billetter.

De fleste politiske partier er enige om, at ordningen dermed ikke fungerer efter hensigten, men kun Dansk Folkeparti vil afskaffe ordningen, skriver Jyllands-Posten.

- Ordningen med greencard blev opfundet med det formål at få højtuddannede og veluddannede til landet. Der må man være ærlig og sige, at det er faldet til jorden med et brag. Greencard-ordningen er blevet et socialt projekt rettet mod højtuddannede indere og parkistanere, som synes, at det er attraktivt at være arbejdsløse i Danmark, siger Martin Henriksen (DF) til avisen.

Han mener i stedet, at det ville give mere mening med en beløbsordning, hvor udlændinge kan få opholdstilladelse, hvis de kan fremvise en ansættelseskontrakt med en årsløn på minimum 375.000 kroner. Et krav, der ifølge Martin Henriksen, desuden gerne må sættes højere.

Men socialdemokraterne er uenige.

- Der skal være lidt for de frie fugle. De andre ordninger til udenlandsk arbejdskraft er kendetegnet ved, at man skal have et arbejde på forhånd. Få at få et greencard skal de optjene point, og så kan de prøve lykken, siger formand for beskæftigelsesudvalget, Lennart Damsbo-Andersen (S).

Han slår dog fast:

- Men de frie fugle skal selvfølgelig også være sikre på at kunne få et arbejde - sådan er det ikke nu, derfor skal vi se på ordningen, siger han.

Sidste år kom 1.215 mennesker til Danmark på en greencard-ordning. Regeringen har allerede lovet en gennemgang af hele området for udenlandsk arbejdskraft. Den forventes at komme til efteråret.

Kilde: Jyllands-Posten

 

Dagens Gossip