Slut med våbentilladelser fra det lokale politi

Det er snart slut med, at de danske jægere kan smutte forbi den lokale politigård, når de skal have udstedt eller fornyet en våbentilladelse.

Fra fjerde kvartal i år centraliserer politiet det administrative arbejde med våbentilladelser for hele landet i to administrative centre, et i Holstebro og et i Høje Tåstrup, i stedet for at det skal foregå i de lokale politikredse, skriver Bornholms Tidende.

Så fremover skal jægerne udfylde blanketter på internettet, eller de skal printes ud og sendes til Høje Tåstrup, for at jægerne kan få våbentilladelser.

Bornholms politidirektør, Peter Møller Nielsen, og formanden for Danmarks Jægerforbund på Bornholm, Hans-Jørn Hansen, ser vidt forskelligt på konsekvenserne af denne ændring.

»Rent praktisk så ved jeg, at langt de fleste tager ud på politistationen og får det ordnet med det samme. De yngre har ingen problemer med at ordne det på nettet, men der jo også en del ældre, som har riflede våben. For dem vil det blive virkelig besværligt. Og vi har en del ældre medlemmer, så det er jeg ked af at høre, siger Hans-Jørn Hansen.

Politidirektør Peter Møller Nielsen mener overordnet set, at centraliseringen af våbentilladelser i Høje Tåstrup er positivt, og at det ikke vil gøre nogen forskel for jægerne på Bornholm:

»Man skal jo udfylde en blanket. Det kan gøres på nettet. Man kan også printe sin ansøgning ud og sende den - på samme måde, som man gik ind og afleverede den i en kuvert her på politigården. Så det vil foregå på præcis samme måde. Der skal de samme oplysninger til som tidligere. Det er bare et andet kontor, der behandler dem,« siger politidirektøren til Bornholms Tidende.

Politidirektøren mener centraliseringen overordnet set er godt, fordi politiet derved får frigjort ressourcer til andre politiopgaver.

»Og når de ansatte i Høje Tåstrup kun arbejder med den type sager, og så bliver de jo eksperter i det, og sagsbehandlingstiden bliver kortere, fordi de kender det bedre,« siger Peter Møller Nielsen til Bornholms Tidende.

Dagens Gossip