Slut med visitationszoner i hovedstaden

Dermed er hovedstadsområdet fri for visitationszoner for første gang siden 12. januar.

»De sidste par uger har der ikke været skudepisoder, og vi har ikke konfiskeret våben. Så vi har besluttet ikke at forlænge vores zone, men vi holder fuldt blus på resten af indsatsen mod banderne,« siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns Politi.

Han tilføjer, at hvis bandekonflikten blusser op igen, vil politiet straks genoverveje en visitationszone.

I Nordsjællands Politikreds er vurderingen den samme. Den positive mangel på skyderier betyder, at der i denne omgang ikke var grundlag for at fortsætte visitationszonen, fortæller politiinspektør Uffe Stormly. Han roser zonernes præventive effekt:

»Vi bruger visitationszonerne til at være offensiv og lægge pres på de kriminelle miljøer,« siger han til Berlingske.

På grund af de seneste måneders banderelaterede skudepisoder, drab og andre voldelige sammenstød har der været visitationszoner af forskellig størrelse i store dele af hovedstadsområdet uafbrudt siden januar.

Bent Isager-Nielsen understreger, at politiet skal være varsomme med brugen af zonerne, da de reelt sætter retsplejeloven midlertidigt ud af spillet i det pågældende område. Kort fortalt giver zonerne nemlig politiet lov til - uden konkret mistanke - at visitere personer eller biler for at finde våben eller sprængstoffer.

Alene på Københavns Vestegn har politiet i år fundet 62 skydevåben i forbindelse med visitationer og ransagninger. Dertil kommer knive, slagvåben og narko, oplyser politiinspektøren.

Det er endnu ikke optalt præcis, hvor mange visitationer og konfiskationer politiet har foretaget i de nu afviklede visitationszoner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip