Slutspilsbejlere udkæmper langdistanceduel uden pres

Mens det står klart, at Team Esbjerg vinder grundspillet i kvindernes håndboldliga, og Sønderjyske rykker direkte ud, er der fortsat spænding om, hvem der bliver det sjette og sidste hold, der går videre til slutspillet.

På sidste spilledag onsdag aften udkæmper to af sæsonens overraskelser - Nykøbing Falster Håndbold og Silkeborg-Voel - en fjernduel om den sidste plads, der vil betyde lukrative hjemmekampe og flere penge i klubkassen.

Men hverken hos Nykøbing Falster eller Silkeborg-Voel føler spillerne og trænerne stort præstationspres, for de to klubber har for længst opfyldt sæsonmålsætningen og vil anse en plads i top-6 som en uventet bonus.

- Hverken vi eller Silkeborg har været forhåndsfavoritter til en slutspilsplads.

- Som København og HC Odense har spillet her i foråret, må man vurdere, at de har haft stærkere trupper end os, siger Nykøbing Falster-træner Niels Agesen inden den afsluttende udekamp mod Tvis Holstebro.

Samme afslappede toner kommer fra Silkeborg-Voels træner, Jakob Andreasen, før hans mandskab skal en kort tur østpå for at møde SK Aarhus.

- For os handlede sæsonen primært om overlevelse og om at få bygget et hold op, der ikke altid ligger nede i bunden.

- Det er jo længe siden, at vi har sikret os pladsen i ligaen, så på den led har det allerede været en fantastisk sæson, siger Jakob Andreasen.

Nykøbing Falster har fordel af, at holdet selv kan afgøre tingene ved at få mindst lige så mange point mod Holstebro, som Silkeborg-Voel opnår mod SK Aarhus.

Ulempen er, at Tvis Holstebro på tredjepladsen ligner en noget sværere opgave end SK Aarhus, der er tredjesidst.

- Hvis vi ikke slår Holstebro, så er det ikke i den kamp, vi smider slutspillet væk. Så er det noget, vi har gjort i tidligere kampe. Vi er ikke under noget voldsomt pres, tværtimod har vi alt at vinde, fastslår Niels Agesen.

De to klubber har haltet en smule på det seneste, og da Silkeborg-Voel lørdag tabte klart til Viborg, fornemmede Jakob Andreasen, at det påvirkede hans spillere at være så tæt på en overraskende billet til top-6.

- Der er bare nogle dage, hvor man ikke rammer niveauet. Det kan være på grund af presset eller spillernes ambitionsniveau. Det må man bare acceptere.

- Spillerne vil det så gerne. Nu har vi så længe haft sjettepladsen, og det vil være fuldstændig vanvittigt, hvis vi kommer med i det slutspil. Det ved spillerne selvfølgelig godt, lød det ved den lejlighed fra Silkeborg-træneren.

Den tankegang kan hans konkurrent og kollega i Nykøbing Falster sagtens genkende.

- Det er altid en kæmpeskuffelse, når man har været tæt på - uanset om målsætningen har været en anden. Vi vil også gerne give noget tilbage som tak for den enorme opbakning, der er her på Falster, siger Niels Agesen.

Alle kampe i sidste spillerunde begynder klokken 19.30 onsdag aften.

/ritzau/

Dagens Gossip