Små børn ser en voksen i 'nød': Deres reaktion vil gøre dig mundlam

Der kan vist ikke herske nogen tvivl om, at det er sund fornuft at kunne give førstehjælp.

Forhåbentlig er det kun de færreste af os, der på et tidspunkt kommer til at stå i en situation, hvor vi rent faktisk skal være med til at redde et andet menneskes liv, men siden det i princippet kan ske for os alle, så bør vi også være bekendt med de basale førstehjælpsregler.

Derfor findes der førstehjælpskurser på rigtig mange arbejdspladser, ligesom førstehjælpsundervisning i dag er obligatorisk, når man tager kørekort.

Men hos Skovparkens Børnehus i Espergærde ved Helsingør har man dog valgt at sætte førstehjælp på undervisningsskemaet allerede fra en meget tidlig alder.

Her har én af vuggestuens PAU-studerende (pædagogisk assistent uddannelse, red.) nemlig introduceret institutionens børn for et førstehjælpsprojekt, der kombinerer sang og leg og samtidig lærer de små, hvordan man – i yderste tilfælde – kan redde liv.

Hos den integreret daginstitution synger børnene sig nemlig gennem en førstehjælpsremse, mens en voksen agerer bevidstløs på gulvet.

I takt med remsen, der er bygget på den velkendte 'Mariehønen Evigglad', lærer børnene, hvordan de lægger en bevidstløse person i stabilt sideleje – stillingen som bevidstløse mennesker, der trækker vejret, skal lægges i for at sikre, at luftvejene holdes frie. På den måde risikerer den bevidstløse ikke at blive kvalt, hvis vedkommende kaster op eller har blødninger i luftvejene.

Idéen til sangen og førstehjælpsundervisningen til de mindste er i oprindeligt udviklet hos Mulighedernes vuggestue og børnehave i Glamsbjerg på Fyn, men nu kan endnu flere af landets børn drage nytte af påfundet.

Hos Skovparkens Børnehus har man lagt en video af øvelsen på institutionens Facebook-side, som du kan se herunder. En video der i allerede har haft over 345.000 visninger.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip