Små byggefirmaer vælter frem med forårets komme

De mange nye virksomheder er næsten en firdobling i forhold til ugen forinden. Her blev der »blot« anmeldt 57 nye virksomheder til registret.

I BAT-kartellet, byggeriets organisationer, forklarer sekretariatschef Gunde Odgaard, at stigningen kan skyldes, at mange vælger eget firma som alternativ til at gå arbejdsløs.

»Forår er årstiden, hvor der virkelig kommer gang i aktiviteten i byggeriet, og med høj ledighed i branchen er eget firma uden tvivl alternativet til ledighed for en del. Udsigten til Boligjobordningen og dens muligheder for småopgaver for private kan måske også bidrage til, at nogle vælger at lave eget firma, og så er det jo et faktum, at det er sindssygt let at starte eget firma i byggebranchen. Man behøver dybest set blot en murerbalje,« siger Gunde Odgaard til Licitationen.

Men at starte et firma blot for at undgå arbejdsløshed er ikke en farbar vej, påpeger Thomas Bentsen, der er sagsbehandler i arbejdsløshedskassen i Københavns største håndværkerfagforening, Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening.

»Hvis man laver eget firma, fordi dagpengene løber ud, er det måske en lidt uholdbar løsning, men det er jo samtidig udtryk for, at mange er desperate,« siger han.

Med i optællingen fra byggeriets dagblad hører også firmaer inden for arkitekter, rådgivere, ejendomsvedligeholdelse og landskabspleje.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip